Uncategorized

Det enkle livet på Bjerkaker Sjøpark

By oktober 3, 2019 No Comments

Det enkle livet på Bjerkaker Sjøpark

Kort vei til sentrum, jobb, nærbutikk, treningsstudio og egen sjøpark. Daniel (31) hadde ikke sett for seg hvor godt det skulle bli å bo på Bjerkaker Sjøpark.

Daniel var en av de første som flyttet inn i den nye bydelen som reiser seg på Sør-Tromsøya. Han hadde bodd i området i flere år, men savnet luften han fant på Bjerkaker.

– Selv om det er mange leiligheter her, har utbygger vært flink til å lage gode og luftige områder rundt, med egen stor hage og ikke minst den flotte sjøparken som åpner seg ned mot havet. Dette er et sted jeg kommer til å invitere venner og tilbringe seine kvelder ved havet, forteller Daniel Sørdahl.

Godt bygget

Fra sin 45 kvadratmeter store leilighet i 4. etasje har han utsikt vestover mot Kvaløyas mektige fjellkjede, og fra verandaen kan han følge morgensolen og skipstrafikken nordover mot Ishavskatedralen. Det er luftig og rolig her oppe, med utsikt utover grøntarealene mellom byggene, knyttet sammen av oppvarmete stier.

– Utbygger har gjort seg flid med alt her, fra landskapet rundt byggene til planløsningene og materialvalgene i leilighetene. Jeg har vannbåren varme i gulvene, skikkelige tregulv og en påkostet kjøkkeninnredning. I tillegg har vi Gigabit fibernettverk i veggen, så alt er lagt til rette for fremtidige behov, forteller Daniel, som bare har godord å si om utbygger.

– Vi har fått god informasjon og tett oppfølging helt fra kontraktinngåelsen. De har tatt seg tid til å sette oss inn i alt, fra materialvalg til fremdrift. Jeg har bare godt å si om hele kjøpsprosessen.

Et enkelt liv

Daniel jobber på Fylkesbygget. Bilen lar han stå i garasjen til fordel for et mer moderne fremkomstmiddel.

– Med el-sparkesykkelen bruker jeg bare fem minutter til jobben. Det er raskere enn bil når man skal finne parkering. Inn til sentrum bruker jeg noen minutter ekstra, og skal jeg til universitetet går det direktebuss dit på 19 minutter. Beliggenheten og alle fasilitetene som vokser frem her kunne jeg ikke fått et enklere liv enn på Bjerkaker Sjøpark, sier Daniel fornøyd.

Ut mot havet slynger en sti seg mellom lekestativ, gapahuk og bryggen, omgitt av grønn tumleplass for aktive føtter. Her møtes naboene for en prat over en kaffekopp.

– Folk sier hei til hverandre og tar hensyn. Det er en spennende sammenblanding av eldre og unge og nasjonaliteter som bor. Vi har til og med en egen Facebook-gruppe som skaper engasjement og fellesskapsfølelse. Dette er rett og slett blitt et godt sted å bo, avslutter 31-åringen.